zondag 2 februari 2020

02/02/2020 Fietsen door een prachtig decor.

We hebben geen uurwerk nodig om te weten wanneer het ongeveer 4u15 is want dat is het tijdstip waarop de volumeknoppen van de luidsprekers op de moskees een eerste keer op maximum worden gedraaid.
Om 7u15 zitten we al weer op de fiets. Het is vandaag zondag maar ook letterlijk zon dag en ze schijn al vroeg in de voormiddag op volle kracht. Gelukkig fietsen we door jungle-achtig gebied waardoor we toch af en toe wat schaduw hebben. Het is geen meter vlak, het gaat constant op en neer. De hellingen variëren tussen de 30 en 60 meter hoogte en het zijn vooral de kortere hellingen die het lastigst zijn vanwege de steilte.
We staan er haast niet meer bij stil dat we de laatste dagen toch wel door een prachtige natuur fietsen. Het is ook vrij dun bevolkt gebied. Het is volop genieten.
Aan het eerste wisma (gastenverblijf) waar we stoppen zegt de jongeman die op de zaak moet passen dat de baas weg is en dat het nog lang kan duren vooraleer hij terugkomt. Hij raad ons zelfs aan verderop naar iets anders te zoeken. Bij de volgende wisma kunnen we wel meteen terecht op een kamer.
Nu we toch voldoende tijd hebben, zoals de meeste dagen trouwens, bekijken we eens onze verdere planning op Sumatra. We stippelen een traject uit dat ons in zo'n 20 dagen via Padang, Bukittingi, Payakanbaru en Duri tot in Dumai brengt waar we dan een boot kunnen nemen naar het eiland Riau om van daaruit een boot te nemen naar Singapore.
Wanneer we in de namiddag weer buiten komen heeft de zon plotseling plaats moeten maken voor bewolking waardoor de temperatuur weer heel wat dragelijker is. Even later volgt er dan een regenbui.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten