dinsdag 4 februari 2020

04/02/2020 Het weer is ons gunstig gezind


Omdat we vandaag een wat langere etappe moeten afleggen (67 km) staan we extra vroeg op. Om 6 uur kruipen we op onze fiets wat zo'n 20 minuten voor zonsopgang is en we dus nog even onze lichten moeten opzetten.
Het weer is ons vandaag wel gunstig gezind, er is voldoende bevolking om ervoor te zorgen dat de zon niet op volle kracht kan schijnen. Aanvankelijk fietst het zeer vlot maar in de laatste tien kilometer krijgen we toch weer wat steviger klimwerk. Al bij al geen al té lastige rit vandaag.
Vandaag fietsen we door meerdere dorpen en als we langs de weg stoppen om iets te drinken te kopen komen er langs alle kanten mensen toelopen, meestal moeders met een baby in hun zij die we dan moeten bewonderen. De regering hier probeert gezinnen te motiveren om niet meer dan 2 kinderen te hebben, zo te zien hebben ze hier nog heel wat werk.
Men heeft hier wel een heel apart ras van koeien. Het lijkt op een kruising tussen een hert en een klassieke koe. Ze lopen ook allemaal los rond zodat het soms laveren is tussen de koeienvlaaien.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten