zondag 19 januari 2020

19/01/2020 Een zalig gevoel


Eindelijk is het zo ver! Vandaag kunnen we eindelijk Jakarta verlaten en beginnen aan onze rondrit. Het geeft ons een zalig gevoel. We begrijpen niet dat we een week geleden nog zo bang waren van het idee dat we doorheen het drukke verkeer in Jakarta zouden moeten fietsen. Op een zondag is het verkeer trouwens minder hectisch. Ook omdat het zondag is komen we onderweg toch meer recreatieve fietsers tegen dan verwacht. Tijdens het fietsen kunnen we met sommigen van hen zelfs een praatje maken.
Grote wielerrondes beginnen vaak met korte prologen, wij doen zowat hetzelfde en maken er een korte openingsetappe van van 35km.
Wanneer we s' avonds op onze hotelkamer zitten wordt er op de deur geklopt. Het blijkt een fietstrekker te zijn die hier ook logeert. Het is Eric van der Kleij, een Nederlander op wereldreis. Hij fietste van Nederland tot in Teheran, nam daar een vliegtuig naar Hanoi om van daaruit door Zuid-Oost Azië te fietsen, zijn eindbestemming is Australië. Het wordt nog een leuke babbel met Eric we wisselen wat verhalen uit en hij geeft ons nog wat nuttige tips want hij heeft reeds eerder op Sumatra gefietst. Volgens hem is de route die we wilden fietsen de mooiste en wat wegdek betreft het beste te doen.



Groentemarkt in Tangerang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten