donderdag 9 januari 2020

07-08/01/2020 Een super lange reisdag

Dimitri zou ons vandaag naar de luchthaven brengen maar omdat hij een belangrijke afspraak had stuurt hij een collega in de plaats. Om 8u staat onze taxi al voor de deur. Net zoals voorgaande jaren verloopt het inchecken en het afleveren van onze extra grote fietsdozen probleemloos.
Onze eerste vlucht van Brussel naar Bangkok is met een Airbus van het type A350 900. Er is plaats voor 359 passagiers er is geen enkele stoel onbezet. Het is een modern vliegtuig met alle hedendaags comfort. Elke passagiersstoel is uitgerust met een eigen tablet die je voldoende entertainment geeft om de tijd te laten passeren. Op een hoogte van meer dan 12.000m haalt de airbus topsnelheden van 1.090km/u. De service aan boord is bijzonder goed,we worden echt in de watten gelegd. Voor ons is Thai Airways een echte topper.
Ook de tweede vlucht van Bangkok naar Jakarta verloopt vlekkeloos. De volledige reistijd van Brussel tot Jakarta is 16u. Het moeilijkste deel moet echter nog komen, tot in ons hotel in het centrum van Jakarta geraken. Onze laatste normale nachtrust thuis is al bijna 24u geleden, het lijkt ons dan ook onverantwoord om nu meteen al een onbekende stad binnen te rijden met de fiets. We willen een taxi nemen, niet zo eenvoudig met onze twee grote fietsdozen. Na wat heen en weer getelefoneer van de werknemers van een taxibedrijf worden onze fietsdozen met veel geduw en gesleur in een taxi gepropt, voor ons en de rest van onze bagage is er geen plaats meer, dan maar een tweede taxi geregeld. Het is ons een wonder dat die twee taxi's ongeveer gelijktijdig aankomen aan ons hotel, het verkeer is echt een heksenketel, auto's en brommertjes rijden al toeterend kriskras door elkaar. Hier met onze fietsen, niet geslapen, zo ineens tussen gegooid te worden, zou echt onverantwoord geweest zijn. Aangezien het 33km tot aan ons hotel is krijgen we al een eerste indruk van deze stad, niet enkel rijden we over een autostrade maar ook door meerdere sloppenwijken van de stad, de armoede hier is schrijnend.
De inkomhal van ons hotel oogt riant, de kamers hebben echter wel duidelijk hun beste tijd gehad.

Hotel Paragon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten