maandag 20 januari 2020

20/01/2020 Hello Mister

Bij ons vertrek nemen we nog even afscheid van onze Nederlandse vriend Eric die zijn dag begint met een nasi goreng ontbijt.
Naarmate de kilometers vorderen wordt het wat minder druk op de weg. De rijstijl is te vergelijken met die in Vietnam, met dat verschil dat we hier links van de weg moeten rijden i.p.v. rechts en dat er hier ook veel auto's en vrachtwagens rijden..
Als fietsende westerlingen vallen we hier wel duidelijk op in het straatbeeld en van alle kanten hoor ik ze 'Hello Mister' of 'Hello Sir' roepen, duimen worden opgestoken als ze ons voorbij rijden. We worden ook vaak gefotografeerd, de eerste selfis met de lokale bevolking zijn ook al gemaakt.
Het is ideaal fietsweer maar van zodra we stoppen beginnen we te zweten als een paard, wat typisch is voor dit klimaat.
Het bekendste biermerk in Indonesië is Bintang maar alleen in het centrum van Jakarta vonden we het in de biercafés of in de Carrefour supermarkt. Nu we Jakarta verlaten hebben worden we echter noodgedwongen geheelonthouders. Het enige wat we nu nog vinden in vrijwel elke winkel is Bintang Zero en Bintang Radler dat meer weg heeft van limonade dan van bier.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten