donderdag 30 januari 2020

30/01/2020 Culinaire verwennerij


We beginnen met een bezoek aan het 'Museum Negeri Provinsi Bengkulu', een museun over de lokale traditionele cultuur. Wel jammer dat zo weinig teksten vertaald zijn naar het Engels. Daarna gaan we langs het enorm lange strand van Bengkulu fietsen. Tegen de middag houden we halt bij Marola, een seafood restaurant dat wordt aanbevolen door de reisgids en echt een schot in de roos. Wanneer je aankomt kies je uit de kisten de vis die je wil eten, moeilijk als je zo goed als niets van vis kent, ik duid dan maar de garnalen aan, ze wegen de hoeveelheid die je aangeeft en vragen dan hoe je ze klaargemaakt wil hebben. We laten ze gaarkoken in een saus, niet te pikant. Rijst brengen ze altijd en dan komt er nog iemand met een assortiment groenten, je neemt van de plateau wat je wil, je betaald ook enkel voor wat je neemt. Omdat we weten dat het de volgende dagen weer heel wat minder gaat worden, gaan we “s avonds nog eens terug en voor de eerste keer in ons leven delen we een verse krab.
MJ haar fiets begint af en toe te kraken. De oorzaak ervan kan ik niet vinden. Hopelijk helpt wat smeren her en der en is het niet iets dat op termijn voor problemen kan zorgen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten