zaterdag 11 januari 2020

11/01/2020 De lange vlucht heeft MJ letterlijk genekt


MJ heeft een vreselijke nacht achter de rug. De nekpijn is echt ondraaglijk geworden. Opstaan, douchen, aankleden, met alles moet ik haar helpen want vanwege de pijn kan ze nog amper haar armen gebruiken. Hoogtijd dus om medische hulp in te roepen.
Op internet vind ik een fysiotherapeut /chiropractor in het noorden van de stad. Ik neem contact op via whatsapp en om 13u30 kunnen we al langs komen voor een consultatie. Je zou het in een land als Indonesië misschien niet verwachten maar al snel zal wel blijken dat het een zeer degelijke dokteres is die in niets moet onderdoen voor westerse collega's, integendeel. Na een opleiding arts heeft ze nog aan universiteiten in Duitsland en Australië gestudeerd en haar nog extra bijgeschoold op vlak van acupunctuur, Chinese geneeskunde enz... Ze spreekt perfect Engels en leidt een heel team gediplomeerde vrouwelijke fysiotherapeuten. Dr. Magie stelt voor om na een korte eerste behandeling in de namiddag in een lab X-ray foto's te laten maken om een zeer correct beeld te hebben van de problematiek en om dan vanaf dinsdag te starten met een reeks van vijf dagelijkse behandeling.
Vanwege deze behandelingen zijn we dus wel genoodzaakt om ons verblijf in Jakarta met een week te verlengen, maar niet gezeurd of geklaagd hoor. We hebben de luxe dat we zeer flexibel kunnen zijn en ons makkelijk kunnen aanpassen. We blijven het positief bekijken en gaan er van uit dat we binnen een week zonder problemen onze fietsen uit de kartonnen dozen kunnen halen.


MJ bij de Dr. Magie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten