zondag 26 januari 2020

26/01/2020 Fietsen door het tropisch regenwoud.


Het eerste deel van het traject van vandaag loopt weer door een nationaal natuurpark landinwaarts door de bergen. De eerste 13km die bergop gaan zijn het zwaarst. De hellingen zijn héél stijl en een groot deel ervan moeten we te voet afleggen. We bereiken maar een maximum hoogte van 450m maar toch zullen we vandaag in totaal bijna 1.000 hoogtemeters maken. Fietsen door het tropisch regenwoud is een unieke ervaring, vooral de oerwoudgeluiden die je omringen met soms brullende apen ergens onzichtbaar in de bomen maken indruk op mij. Wanneer je al eens apen langs de weg ziet kan je beter niet stoppen want ze zijn wild en niet te betrouwen.
Iedereen wil met ons een selfie maken, we moeten voor de lokale bevolking wel een rariteit zijn. Onze grootste fans vandaag waren toch wel een groep Indonesische scouts.
Bintuhan is onze eindbestemming van de dag. Je kan het amper een stadje noemen maar toch tellen we minstens 8 hotels. Bij de keuze van een hotel verkiezen we er toch een met een zit toilet en liefst ook airco, al is het maar om onze dagelijks was droog te krijgen. Wat je maar zelden vindt is een wastafel en een spiegel in de badkamer. Je tanden poetsen doe je dan maar boven het toilet, mij scheren is wat moeilijker. Als er al een doucheknop hangt moet je al geluk hebben dat het water er langs de normale kant uitkomt, dan heb je ook meestal warm water. Er staat wel altijd een grote mand met een pot met deksel. De manier van douchen hier is dan ook dat je die mand vult met water, dat je je nat giet met dat potje, je inzeept en daarna terug afgiet met dat potje, werkt prima.





2 opmerkingen: