woensdag 15 januari 2020

16/01/2020 We vinden al vlot onze weg in Jakarta


Aan onze taxichauffeur van gisteren hadden we gevraagd of hij ons vandaag om 11u kon komen ophalen. Hij zit echter hopeloos vast in het drukke verkeer, we zijn verplicht om toch maar een andere taxi te nemen. De files zijn hier onoverzichtelijk. Van ons hotel tot Dr. Magie is het +/- 11km. Over de eerste 2km doen we ruim 20 minuten maar uiteindelijk raken we er dan toch na 35 minuten.
Na MJ's dagelijkse behandeling die steeds intensiever wordt laten we ons met een taxi naar de 'Mal of Indonesië brengen. Het is een groot modern winkelcentrum maar merkwaardig genoeg zijn er meer restaurants dan winkels.
De tijd gaat snel, we vertoeven nu al een week in Jakarta. We hebben dus ruim de tijd gehad om ons aan te passen aan Indonesië. We vinden al vlot onze weg in de stad, weten vlotjes gebruik te maken van taxi's en openbaar vervoer. De Ook met het geld kan ik nu al beter overweg.
De taxi's in Jakarta behoren tot de goedkoopste in de wereld. Het meest betrouwbare taxiebedrijf is BlueBird, ze werken dan ook met correcte tellers.
We zijn ook dagelijkse klant in het biercafé op amper enkele honderden meters van ons hotel, we moeten dan wel door kleine steegjes waar het werkvolk uit de buurt langs de rand zitten te eten. De vriendelijke jongens in het café weten al wat ons geliefde biermerk is. Men heeft hier wel meer vaste klanten, meestal westerlingen. In vergelijking met hen houden we het nog heel beschaafd.


Ons tijdelijk stamcafé

Geen opmerkingen:

Een reactie posten