dinsdag 14 januari 2020

13/01/2020 Bogor

Het openbaar vervoer in Jakarta is spotgoedkoop. Een rit met de bovengrondse metro van het centrum naar een uithoek (48km, 19 stations) kost voor 2 personen omgerekend +/- 0,75€. Vandaag nemen we de metro tot eindstation Bogor. Tien dagen geleden was dit de plaats ten zuiden van Jakarta die het zwaarst getroffen was door de overstromingen die meer dan 50 slachtoffers maakte.
We brengen eerst een bezoek aan de 'Gong Workshop', een van de laatste bedrijfjes in Java waar nog op een ambachtelijke wijze gongs worden gesmeed, zéér zwaar werk, een van de mannen laat ons de spierballen op zijn armen zien. Klik hier voor een korte video.
We wandelen ook nog door een overdekte vlees- en groentemarkt. We hebben op onze reizen al veel wansmakelijke markten gezien maar deze overtreft alles, té vies om er zelfs een foto van te nemen.
In het hart van Bogor bevindt zich 'Kebun Raya', de groene long van de stad. Het is een botanische tuin van 87 ha met een uitgebreide verzameling aan exotische bomen, planten en zeldzame bloemen.

Omdat we al meer dan genoeg gestapt hebben en onze voeten wat rust willen gunnen besluiten we om het restaurant in ons hotel eens te proberen. Er worden enkele westerse gerechten geserveerd, goed voor een keer maar we verkiezen toch de Indonesische keuken.
In het restaurant komen we in gesprek met een man die perfect Engels spreekt. Het blijkt niemand minder te zijn dan de eigenaar van het hotel. Hij heeft 8 jaar architectuur gestudeerd in Duitsland en het is een man die zijn wereld kent. Hij is ook geïnteresseerd in ons verhaal en we krijgen van hem een visitekaartje met zijn GSM-nummer, als we ooit hulp nodig hebben mogen we hem altijd bellen. Uit ervaring weten we dat dit iets iets waardevols kan zijn, ik stop het kaartje dan ook op een veilige plaats weg in mijn portefeuille.


In de metro

Bogor

Kebun Raya

Kebun Raya

Geen opmerkingen:

Een reactie posten