donderdag 16 januari 2020

16/01/2020 Oefenen op de taal


Na MJ's dagelijkse behandeling laten we ons met de taxi naar het 'Museum Nasional' brengen. Vanwege het drukke verkeer zijn we net te laat voor de start van een rondleiding met Engelstalige gids maar we kunnen even later wel nog aansluiten. De gids in opleiding blijkt een Nederlandse vrouw te zijn die in Jakarta woont. Ze doet haar best maar het is toch te merken dat ze nog in opleiding is. Na de rondleiding met de gids lopen we nog eens op eigen tempo door het museum.
Het 'Museum Nasional' ligt vlak aan het Monas en van hieruit vertrekken de gratis City Tours. Om onze voeten wat te sparen laten we ons een tijdje rondrijden met de dubbeldekkers. Zondag maakten we hier ook al gebruik van maar toen was het wel een pak drukker. Nu kunnen we gans vooraan zitten, ideaal om foto's te maken. Er zijn 4 rondritten: Jakarta Old city, Jakarta new, Culture and food, Skyscrapers. De eerste 2 hebben we er al opzitten.
Beetje bij beetje proberen we ook enkele woordjes Indonesisch van buiten te leren. We beperken onze woordenschat tot die dingen die we frequent nodig hebben zoals ingang (Masuk), uitgang (Keluar), open (Buka), gesloten (Tutup), verboden (Dilarang), enz... We proberen ook enkele woordjes te onthouden die ons kunnen helpen bij het kiezen van een gerecht, gelukkig hebben heel wat kraampjes afbeeldingen van wat ze aanbieden.



Fietspolitie


Het hectische stadsverkeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten