donderdag 23 januari 2020

23/01/2020 Aanleiding tot een ongeval.


Het heeft vannacht lang en overvloedig geregend. Tegen de ochtend is er niets meer van te merken. Het is wel nog wat licht bewolkt en dat maakt dat het vandaag toch wat minder drukkend weer is. Voldoende drinken moeten we wel blijven doen. Talrijk zijn de kleine supermarkten 'Indomaret' en 'Alfamart' langs de weg, ze zijn allemaal identiek ingericht. Om de tien kilometer stoppen we aan zo'n supermarkt om bij de tanken en meestal koop ik dan 2 blikjes Bintang Zero en een fles gekoeld water om onze drinkbussen te vullen. Wanneer we na een zoveelste stop langs de kant van de weg staan om over te steken is een voorbijrijdende automobilist waarschijnlijk dermate afgeleid door naar ons te kijken dat hij te laat merkt dat de auto's voor hem stoppen. Hij knalt tegen de auto voor hem en een achteropkomende bromfiets met twee opzittenden kan hem ook niet meer ontwijken. Het was een stevige knal en gelukkig droegen de twee op de bromfiets een helm, iets wat hier niet iedereen noodzakelijk vindt. Het blijft beperkt tot blik- en glasschade.
Vooraleer we voor een langere tijd langs de kust kunnen fietsen zouden we nog een eind door het binnenland moeten met enkele stevige hindernissen onderweg en zo goed als geen overnachtingsmogelijkheden. Om die reden gaan we op zoek naar een of andere vorm van transport om ons naar het 200km verderop gelegen Krui te brengen.
Met een vertaling op mijn smartphone in de hand gaan we op zoek naar een oplossing. We vragen het aan het onthaal van de homestay, in een reisbureau en in het restaurant maar nergens kan men ons echt helpen. Ofwel denkt men aan een lijnbus maar dat is geen optie voor ons vanwege te weinig bagageruimte voor onze twee fietsen, ofwel vernoemt men 'Grab' die je overal tegenkomt als bromfiets koerierdienst. We spreken een jonge koerier van Grab aan. Het wordt een lange conversatie via whatsapp en met behulp van google translate. De vertalingen zijn soms wat verwarrend maar het lukt ons dan toch om iets geregeld te krijgen. Morgen zien we wel of het gelukt is.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten