zaterdag 1 februari 2020

01/02/2020 Voor het eerst slechte wegen


Voor het eerst krijgen we te maken met slecht wegdek maar we rijden dan ook langs een kleinere weg met minder bewoning. Het is vaak laveren tussen de putten of kiezen voor de minst diepe.
We fietsen vandaag tot Ketahun, een toch wel grotere plaats dan we dachten. We vinden vrij snel een overnachtingsplaats. We kunnen kiezen tussen een kamer van 100.000 (6 euro) of 300.000 RP, na gisteren is de keuze vlug gemaakt, we willen ons vandaag wel graag wassen, het is op Sumatra wijze, bak koud water met potje, toch heerlijk. Wat de goedkope kamer te bieden heeft weten we niet..Ik heb vandaag weer drie woorden Indonesisch geleerd die ons kunnen helpen bij het zoeken van een overnachtingsplaats.
Wisma = gastenverblijf
Losmen = herberg
Penginapan = logies
Vandaag blijven we de hele namiddag binnen, uit de tropische hitte. Tegenover onze kamer is een kleine ruimte aangeduid als moskee, van daaruit komen kleine kinderstemmen die zingen of reciteren, er wordt blijkbaar koran les gegeven. De imam doet hier ook zijn best, op gezette tijden schalt zijn stem door de luidsprekers en hij weet blijkbaar van geen ophouden.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten