zaterdag 22 februari 2020

19/02/2020 Een rit in dalende lijn


Van Bukittinggi fietsen we nu naar de Harau vallei. Het wordt een rit van 47km in dalende lijn waarbij we van een hoogte van 900m terug keren naar 500m. Omdat we vermoeden dat het guesthouse dat we geboekt hebben wel eens op een afgelegen plaats zou kunnen liggen stoppen we 10km eerder in Payakumbuh voor een warme maaltijd, ook al is het nog vroeg in de voormiddag.
Uiteindelijk zal zelfs blijken dat Hobbit Guesthouse nog meer afgelegen is dan verwacht. Het is gelegen in een kleine dorpje, zo'n 200m weg van de toegangsweg naar de Harau vallei, er is hier zelfs geen degelijk GSM bereik. Het is wel een spiksplinternieuw guesthouse. Van het gebouw dat voorzien is voor 5 kamers zijn al twee kamers volledig afgewerkt, de rest is nog ruwbouw en waarschijnlijk hoopt men uit de afgewerkte kamers voldoende inkomsten te kunnen genereren om de rest later af te werken. Onze kamer ruikt nog naar vers pleisterwerk. Meer dan waarschijnlijk zijn we de eerste gasten die hier logeren.
Wanneer we in de namiddag de omgeving gaan verkennen moeten we een heel eindje lopen om een warung (eethuisje) te vinden waar we een 'mie rebus' kunnen eten. We krijgen de rest van de dag om met TV kijken, gelukkig zijn er enkele Engelstalige films.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten