maandag 10 februari 2020

10/02/2020 Kiezen tussen kustweg of landinwaarts


In de prijs van de overnachting was ook een ontbijt inbegrepen maar de dag beginnen met rijst of noedels is voor ons toch te veel, wij zijn al tevreden met de broodrooster die tussen het buffet staat.
Voor de rit van vandaag kunnen we kiezen voor een traject langs de kust of een wat langer traject landinwaarts. Wanneer we de profielen naast elkaar leggen zien we wel dat deze van de kustweg erg grillig is met meerdere pieken en dat het landinwaarts één keer geleidelijk naar een hoogte gaat van bijna 200m. Onze keuze is snel gemaakt.
Overal langs de weg zie je moskees (masjid) en er worden er nog steeds bijgebouwd. We vragen ons wel af voor wie ze bedoeld zijn want veel bezoekers krijgen ze niet. We hebben de indruk dat er maar weinig moslims zijn die geregeld hun gebeden opzeggen. Kinderen volgen wel godsdienstles in de mashala's en voor schoolgaande meisjes is een hoofddoek verplicht maar veel volwassen vrouwen dragen geen hoofddoek meer. Vrouwen met volledig bedekt gezicht zijn al héél zeldzaam. Men is hier duidelijk minder strikt in de naleving van de regels die de Islam voorschrijft.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten