donderdag 6 februari 2020

06/02/2020 Vaak gehanteerde begrippen bij plaatsbepalingen.


06/02/2020 Vaak gehanteerde begrippen bij plaatsbepalingen.
Mukomuko is de hoofdplaats van het gelijknamige district en is het meest noordelijke van de provincie Bengkulu. Het is tevens onze laatste stad in Zuid – Sumatra. Vanaf vandaag fietsen we verder in West – Sumatra. Begrippen als district, provincie en West - Oost of Noord Sumatra worden hier vaak gehanteerd wanneer je het over een bepaalde plaats hebt. Zelden worden afstanden in kilometers uitgedrukt maar in uren of dagen reizen per auto.
We hebben zo stilaan een vast eetpatroon: in de ochtend een sneetje (spons)brood met confituur of stukje cake, 's middags aan het eind van onze rit een rijstgerecht en 's avond een miegerecht. Het moet wel allemaal erg goed verteerbaar voedsel zijn want van al hetgeen we dagelijks in onze mond steken blijft er maar weinig over dat niet door ons lichaam wordt opgenomen. Gezond wordt er hier echter niet gegeten, veel snoep, weinig groenten en heel veel gefrituurde dingen. Wij proberen nog gerechten te vinden met toch enigszins wat groenten maar vaak is het beperkt tot iets dat lijkt op bladeren van een of andere struik of boom, nogal taai om naar binnen te werken.
Het fietsen op zich gaat behoorlijk vlot de laatste dagen. Vandaag hebben we toch weer vrij vlot een rit van 70 kilometer gemaakt, we staan dan ook wel erg vroeg op om de hitte voor te zijn.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten