vrijdag 14 februari 2020

14/02/2020 Welke kant moeten we uit met het coronavirus


Vandaag fietsen we onze laatste 35km langs de westkust van Sumatra en trekken we definitief landinwaarts.
We beginnen ons wel af te vragen hoe het verder moet met onze planning. Ons idee was om een 14-tal dagen in Dumai een boot te nemen naar de eilanden Batam en/of Bintan en dan van daaruit naar Singaore. Ondertussen vernemen we via de media echter onheilspellende berichten over het oprukkende coronavirus in Singapore. In België hoor je er weinig over maar Singapore telt na China het meeste aantal gevallen van het coronavirus. Is het nog wel zo verstandig om die kant uit te gaan? We vragen het ons af en blijven voorlopig alle nieuwsgeving hieromtrent opvolgen. Als alternatief zouden we vanuit Dumai nog een boot kunnen nemen richting Melakka in Maleisië.
We gaan er wel van uit dat het voor ons momenteel veiliger is, al stellen vele landen in de wereld zich vragen bij het feit dat er in Indonesië met een populatie van 160 miljoen inwoners nog geen enkele geval is vastgesteld. Preventief heeft de overheid wel alle vluchten van en naar China verboden.
Vier jaar geleden moesten we onze wereldreis afbreken net op het ogenblik dat we Singapore wilden binnen fietsen en nu bestaat de kans weer dat we deze bestemming moeten laten liggen. Het is alsof Singapore ons niet gegund wordt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten